17 oktober 2023

Afscheidsrede Cees Hertogh

Afscheidsrede Cees Hertogh

Een dag voor zijn afscheidsrede gaf Cees Hertogh, hoogleraar ouderengeneeskunde, een interview in het NRC. Cees: “We klampen ons vast aan het idee dat we succesvol ouder kunnen worden. Ouderengeneeskunde gaat over omgaan met kwetsbaarheid, over wat zinvol medisch handelen is in de laatste jaren van het leven. Dat soort vragen heeft mij altijd aangesproken.”

Op 12 oktober jl. sprak hij zijn afscheidsrede uit en nam daarmee afscheid als hoogleraar. Tijdens het voorafgaande symposium gingen verschillende sprekers in op proactieve zorgplanning, palliatieve zorg, zorgethiek en infectieziekten. De onderwerpen, waar Cees als hoogleraar onderzoek naar deed. Zijn afscheidsrede "Tot hier ben ik gekomen" was een medisch filosofische bespreking van de woorden oud, kwetsbaar en multimorbiditeit.

Na zijn rede ontving hij uit handen van burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

Verenso feliciteert hem van harte met deze onderscheiding. Wij wensen hem alle goeds toe voor de toekomst en zijn blij dat hij nog actief betrokken blijft bij het programma Leren van data.

 

Naar nieuwsoverzicht