25 september 2023

Avondsymposium Richtlijnen Palliatieve Zorg - 12 december

Avondsymposium Richtlijnen Palliatieve Zorg - 12 december

Op dinsdag 12 december 2023 van 17:00 tot 21:00 uur vindt het Symposium Richtlijnen Palliatieve zorg in Leerhotel Het Klooster Amersfoort plaats. Dit symposium markeert de afronding van het meerjarenplan waarin IKNL en KNMG samen hebben gewerkt om verouderde richtlijnen Palliatieve zorg versneld te herzien. Verenso heeft hieraan als partner geparticipeerd.

Met 27 herziene richtlijnen hebben enorm veel experts uit het zorglandschap hard gewerkt aan richtlijnen die up-to-date zijn en voldoen aan de huidige kwaliteitseisen. Tijdens het symposium worden verschillende Palliatieve zorg richtlijnen in interactieve workshops toegelicht door experts die meewerkten aan de herzieningen, waaronder twee namens Verenso afgevaardigde voorzitters: prof. dr. Hans van Delden (hoogleraar medische ethiek UMC Utrecht en specialist ouderengeneeskunde niet praktiserend) over Dehydratie in de palliatieve fase en dr. Maartje Klapwijk (specialist ouderengeneeskunde) over Palliatieve zorg voor mensen met dementie. Ook zijn er plenaire sessies waarin Rouw in de palliatieve fase aan bod komt en er verder wordt ingegaan op het patiëntenperspectief.

Wil je meer weten over de inhoud en de belangrijkste wijzigingen van de herziene richtlijnen? Wil je in gesprek met andere collega’s die ook in de palliatieve setting werken en samen kijken hoe de richtlijnen ondersteunend kunnen zijn aan het werk? Meld je dan aan voor het symposium (deelname is gratis).

  • Klik hier voor het programma en praktische informatie.
  • Klik hier om je aan te melden. 

 

Naar nieuwsoverzicht