10 juli 2023

Evaluatie voorjaarscongres

Evaluatie voorjaarscongres

 

‘Duurzame ouderengeneeskunde. Van groene zorg tot duurzame dokters.’ Dat was het thema van het onlangs gehouden Verenso-congres. 186 deelnemers vulden na afloop de evaluatie in, waarvoor hartelijk dank! Graag delen we enkele opvallende uitkomsten.

87 procent van de respondenten geeft aan tevreden of zeer tevreden te zijn over het afgelopen voorjaarscongres. Bij de toelichting wordt genoemd: een relevant thema, inspirerende sprekers, goed programma.

Congres

Teruggegeven werd dat men het thema duurzaamheid in al zijn aspecten een relevant thema in de ouderengeneeskunde vond. Het bleek een veelzijdig onderwerp, waarbij er interessante thema’s aan bod kwamen die van verschillende kanten werden belicht. Er heerste een fijne sfeer. Het plenaire ochtendgedeelte werd als inspirerend en nuttig ervaren. 

Tas en maaltijd

Om de kosten voor het congres zo laag mogelijk te houden, zijn er sponsoren. In ruil voor hun ondersteuning kunnen zij gebruikmaken van informatiestands, gesponsorde sessies of de congrestas. Voor deze tas is een duurzaam alternatief gekozen: een herbruikbare tas, gemaakt van PET-flessen. Zie ook het label aan de tas.  

Ook de maaltijden werden vaker genoemd in de evaluatie, waarbij men aangaf dat bij een congres over duurzaamheid er ook meer vegan of vegetarisch eten werd verwacht. We zullen voor een volgend fysiek congres zorgen dat er een ruimer aanbod is aan vegetarische gerechten.

Algemene ledenvergadering  

115 personen vulden de evaluatie over de algemene ledenvergadering (ALV) in. Men waardeerde de interactiviteit en gaf gemiddeld een hoge score van goed tot redelijk. Men vond het fijn dat er meer ruimte tot interactie was en het gebruik van de stemkastjes werd gewaardeerd. Aanbevelingen waren er ook. Bij een volgende ALV zullen we de punten meer inleiden. Ook werd de vraag gesteld of er van tevoren stukken kunnen worden doorgestuurd. Dit gebeurt standaard, de ALV documenten kunnen worden gedownload van het besloten deel van de website. Via de nieuwsbrief worden jullie hierop geattendeerd. Bekendheid met de stukken door alle aanwezigen maakt dat we het gesprek in een volgende ledenvergadering meer ‘to the point’ kunnen voeren.

Al met al kijken wij terug op een succesvol congres en hopen jullie in het najaar digitaal te mogen verwelkomen op donderdag 23 november.

 

Naar nieuwsoverzicht