18 juli 2023

Gezocht: deelnemers knelpunteninventarisatie virale luchtweginfecties (RAILZ)

Gezocht: deelnemers knelpunteninventarisatie virale luchtweginfecties (RAILZ)

Verenso is samen met de NVAVG gestart met een programma voor Richtlijnen voor Artsen in de Langdurige Zorg (RAILZ). Binnen dit programma zullen enkele richtlijnen en handreikingen (door-) ontwikkeld worden. De producten die ontwikkeld zullen worden dragen bij aan het passend inzetten van zorg voor- en behandeling van kwetsbare ouderen en verstandelijk gehandicapten. Het programma wordt gesubsidieerd door VWS.

De eerste richtlijn die ontwikkeld gaat worden is de gezamenlijke richtlijn ‘Virale luchtweginfecties’. In deze richtlijn worden de infectieziekten COVID-19 en influenza geadresseerd en mogelijk andere micro-organismen die infecties met griepachtige klachten veroorzaken.

Het ontwikkelen van deze richtlijn wordt onder andere gestart met het uitvoeren van een knelpunteninventarisatie door middel van het uitzetten van een vragenlijst. In deze vragenlijst staan vragen over knelpunten die ervaren worden bij de zorgverlening aan patiënten met virale luchtweginfecties. Dit kunnen zowel zorg inhoudelijke knelpunten zijn (bij bijvoorbeeld diagnose of behandeling) of organisatorische knelpunten (zoals communicatie of samenwerking).

Wij zijn op zoek naar leden die deze vragenlijst voor 4 augustus willen invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 10-15 minuten. Wil jij deelnemen aan de vragenlijst? Stuur dan een e-mail naar fwitlox@verenso.nl. Zij stuurt je dan de link voor de vragenlijst toe.

 

Naar nieuwsoverzicht