10 juli 2023

Handboeken bij kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor verslagjaar 2023 gepubliceerd

Het kwaliteitskader Verpleeghuiszorg heeft als motto ‘Leren en Verbeteren’. Om daar vorm aan te geven voor en door zorgorganisaties en zorgprofessionals worden er ieder jaar indicatoren uitgevraagd. De handboeken indicatoren basisveiligheid en personeelssamenstelling voor verslagjaar 2023 zijn op 7 juli 2023 opgenomen in het Register van het Zorginstituut.

Beide handboeken zijn niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De stuurgroep kwaliteitskader verpleeghuiszorg heeft ervoor gekozen om geen inhoudelijke wijzigingen in de handboeken door te voeren, omdat momenteel door veldpartijen wordt gewerkt aan een Generiek kompas ‘Samen werken aan kwaliteit van bestaan’. Dit kompas gaat het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vervangen. Voor verslagjaar 2023 blijven de bestaande afspraken vanuit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg gelden, inclusief de uitvraag van de indicatoren.

Als zorgprofessionals hechten we veel waarde aan leren en ontwikkelen. Op basis de uitkomsten van de indicatoren krijgen we inzicht in voor ons belangrijke thema’s kunnen we als zorgprofessionals gericht leren en ontwikkelen in de praktijk.

Aanlevering van de gegevens over verslagjaar 2023 kan vanaf 8 januari 2024 in de portal van Desan. Aanbieders ontvangen in de loop van het jaar nadere informatie en inloggegevens.

 

Naar nieuwsoverzicht