11 oktober 2023

Herinnering: voor 20 oktober verzoek commentaar SRI richtlijn Opvang en afvoer van urine en feces

Herinnering: voor 20 oktober verzoek commentaar SRI richtlijn Opvang en afvoer van urine en feces

 

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptrichtlijn Opvang en afvoer van urine en feces wilt becommentariëren. Deze richtlijn wordt ontwikkeld op initiatief van het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI).

De Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ), waarvan Verenso, NVAVG en V&VN de oprichters zijn, is samen met het RIVM en FMS gestart met het updaten van infectiepreventierichtlijnen (voorheen WIP-richtlijnen). SKILZ, FMS en RIVM werken hiertoe samen in het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Namens Verenso is specialist ouderengeneeskunde Paul van Houten afgevaardigd naar de klankbordgroep van deze richtlijn.

De richtlijn Opvang en afvoer van urine en feces richt zich op alle zorgdomeinen binnen het SRI;medisch specialistische zorg, de langdurige zorg en de publieke gezondheidszorg. Het doel van de richtlijn Opvang en afvoer van urine en feces is om transmissie van (pathogene) micro-organisme van urine en feces naar de (zorg)medewerker, patiënt en/of omgeving en materialen te voorkomen.

Deze richtlijn is de herziening van de door de werkgroep infectiepreventie (WIP) opgestelde richtlijnen: 1) Urinelozing en stoelgang en 2) Pospoelers en vermaalsystemen. Deze richtlijnen zijn samengevoegd tot één richtlijn Opvang en afvoer van urine en feces die voor de verschillende zorgdomeinen toepasbaar is. Met het uitbrengen van deze richtlijn komen bovengenoemde richtlijnen te vervallen.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag uiterlijk 20 oktober retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het commentaar niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht