14 december 2023

Inspirerende werkconferentie ‘Datagedreven werken in de langdurige zorg’

Inspirerende werkconferentie ‘Datagedreven werken in de langdurige zorg’

Donderdag 7 december was het zover. Verenso organiseerde op verzoek van VWS de werkconferentie ‘Datagedreven werken in de langdurige zorg’. De bijeenkomst trok  deelnemers uit de hele langdurige zorg; ouderenzorg, gehandicaptenzorg en de langdurige GGZ. Uit al deze sectoren waren zorgprofessionals, beleidsadviseurs en andere medewerkers vertegenwoordigd. Ook was een groot aantal academische werkplaatsen aanwezig om de verbinding tussen onderzoek en praktijk te bevorderen.

Na een uitgebreid programma in ochtend, gingen de deelnemers uiteen in groepen in verschillende sessies. Iedere sessie werd ingeleid door een variëteit aan pitches over de mogelijkheden en noodzakelijke randvoorwaarden van datagedreven werken, waarna er interessante en goede discussies tussen deelnemers plaatsvonden. Want als we data willen inzetten om kwaliteit van zorg  te verbeteren, hoe doen we dat dan? En wat hebben we daarvoor nodig?

Afbeelding2.jpg

We willen nogmaals alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage! We kijken terug op een geslaagde dag en gaan we vol inspiratie met alle ideeën en informatie aan de slag. We verwerken dit in een verslag voor VWS én koppelen onze bevindingen t.z.t. aan deelnemers en andere geïnteresseerden terug in een infographic op onze website.

Kon je niet bij de werkconferentie aanwezig zijn en zit je vol ideeën? Of was je aanwezig, maar wil je toch nog iets bij ons kwijt? Neem dan contact op met Juliëtte Luijben.

 

Naar nieuwsoverzicht