2 mei 2023

Jacqueline de Groot bij EenVandaag over het Kwaliteitskompas

Verenso voorzitter Jacqueline de Groot reageerde gisteren in het tv-programma EenVandaag (item start 09.36 min, Jacqueline de Groot is vanaf 14.44 min. aan het woord) en in de radio-uitzending NPO1 ((item start 26.48 min.) op het Generieke Kwaliteitskompas.

Haar belangrijkste boodschap is dat het Kwaliteitskompas op dit moment te weinig concreet is als het gaat om wat je als oudere mag verwachten van zorg en ook wat er van je wordt verwacht als zorgprofessional. Met name voor kwetsbare ouderen is dit belangrijk. Een voorbeeld daarvan is dat het recht op een specialist ouderengeneeskunde nu niet voorkomt in het Generieke Kwaliteitskompas, terwijl die in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg wel was opgenomen. Concretisering van het Kwaliteitskompas zit verder in hoe je afspraken maakt over hoe je kwaliteit borgt. Meetinstrumenten hebben daarin een belangrijke rol. Ze gaf ook aan dat we als Verenso graag meewerken aan het de verdere concretisering.

De doorontwikkeling van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg naar een Generiek Kwaliteitskader is onderdeel van het Wonen en Zorg voor Ouderen (WOZO) programma. Naast deelname aan de ontwikkeling van het Kwaliteitskompas zijn we als Verenso ook betrokken bij een WOZO brede stuur- en werkgroep.

 

Naar nieuwsoverzicht