20 april 2023

Oproep: meld je aan voor een digitale bijeenkomst bekostiging ELV

Help je mee aan het verbeteren van de bekostiging van het ELV (hoogcomplex)? Meld je dan nu aan voor de digitale bijeenkomst. Laat ons weten welke datum/data je zou kunnen:

  • Vrijdag 12 mei van 9:00 – 10:30 uur
  • Dinsdag 16 mei van 17:00 – 18:30 uur

Meld je aan en stuur een e-mail aan Yvonne Lensink: ylensink@verenso.nl. We kiezen de datum waarop de meeste leden kunnen en je ontvangt t.z.t. een uitnodiging met een link voor teams.

Waarom is dit nodig?

Aan één van de bekostigingstafels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn we als Verenso met partijen als verzekeraars en zorginstellingen in gesprek over toekomst van de bekostiging van ELV en Wlz crisiszorg. Doel is om vanaf 2025 de bekostiging voor beide domeinen aan te passen (methodiek en mogelijk ook tarief). Verenso heeft afgelopen jaar een Kwaliteitsbeschrijving ELV gemaakt, de NZa heeft een registratieonderzoek gedaan en later dit jaar volgt een kostprijsonderzoek.

Aan de bekostigingstafel gaan we nu verder in detail mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken van bekostiging. Bijvoorbeeld: stel dat we een bekostigingsmodule voor observatie en diagnostiek maken. Waar moet deze aan voldoen om waarde toe te voegen in de zorg en behandeling van patiënten? Welke looptijd, wanneer komt een patiënt in aanmerking en wanneer niet? Of wat zou het betekenen als we een DBC-structuur gebruiken? We sparren graag met een aantal leden over ideeën die er liggen. Een aantal dagen voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je stukken ter voorbereiding.

Meer informatie: Yvonne Lensink

 

Naar nieuwsoverzicht