18 april 2023

Oproep: meld je aan voor een digitale bijeenkomst bekostiging Wlz crisiszorg

Help je mee aan het verbeteren van de bekostiging van de Wlz crisiszorg (Z110)? Meld je dan nu aan voor de digitale bijeenkomst. Laat ons weten welke datum/data je zou kunnen:

  • Donderdag 11 mei van 16:00 -  17:30 uur
  • Maandag 15 mei van 16:00 – 17:30

Meld je aan en stuur een e-mail aan Yvonne Lensink: ylensink@verenso.nl. We kiezen de datum waarop de meeste leden kunnen en je ontvangt t.z.t. een uitnodiging met een link voor teams.

Waarom is dit nodig?

Aan één van de bekostigingstafels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn we als Verenso met partijen als verzekeraars en zorginstellingen in gesprek over toekomst van de bekostiging van ELV en Wlz crisiszorg. Doel is om vanaf 2025 de bekostiging voor beide domeinen aan te passen (methodiek en mogelijk ook tarief). Afgelopen jaar is een registratieonderzoek gedaan en later dit jaar volgt een kostprijsonderzoek. Daarom is het nu tijd om de NZa onze wensen en noodzakelijkheden mee te geven. De focus ligt op de elementen die direct impact hebben op de bekostiging. Wat denk jij dat nodig is om kwalitatieve zorg en behandeling te geven aan patiënten in de Wlz crisiszorg?

Afbakening crisiszorg

Crisiszorg is een breed begrip. We gaan het hier hebben over de zorg en behandeling die valt onder Z110:

cliënten die aangewezen zijn op crisiszorg met een onmiddellijke noodzaak voor opname in verband met extra medische complicaties en/of ernstig probleemgedrag en voor wie het niet opnemen tot ernstige gezondheidsrisico’s leidt;

Het gaat om zowel vrijwillige- als onvrijwillige crisisopname. Het gaat niet om ZZP9b of om de beoordeling voorafgaand aan een RM of IBS.

Meer informatie: Yvonne Lensink

 

Naar nieuwsoverzicht