5 juni 2023

Publicatie Normenkader Respiratory Care Unit

Begin dit jaar is het Normenkader Respiratory Care Unit (VRA) gepubliceerd. Het bestuur van Verenso heeft dit normenkader onderschreven. Specialist ouderengeneeskunde Greetje Huisman was werkgroeplid namens Verenso. Wij danken haar voor haar inzet.

Een respiratory care unit (RCU) heeft extra zorg/faciliteiten op het gebied van beademing en bewaking van vitale functies voor een snelle overname vanuit een IC en facilitatie van de juiste zorg op de juiste plek. Het ‘normenkader respiratory care unit’ heeft als doel het positioneren van de respiratory care unit binnen de revalidatiezorg en bedoeld voor patiënten met een indicatie voor medisch specialistische revalidatie.

In dit normenkader worden de eisen beschreven waaraan voldaan moet worden ten aanzien van kwaliteit- en veiligheid, naast indicatiecriteria en inrichting van zorg. Dit is van groot belang vanwege de complexe zorg en kwetsbaarheid van patiënten. Een deel van de patiënten die behandeld zijn op een RCU zal doorstromen naar de langdurige zorg. In dit normenkader wordt aandacht besteed aan deze overdracht.

 Meer informatie: Kwaliteitsdocumenten - Revalidatie.nl

 

Naar nieuwsoverzicht