4 juli 2023

Verslag bijeenkomst met regiobestuurders over de huidige status en de toekomst regio’s

Verslag bijeenkomst met regiobestuurders over de huidige status en de toekomst regio’s

Dinsdag 27 juni werd een digitale bijeenkomst georganiseerd waarbij de Verenso-regio’s centraal stonden. Hierbij sloten regiobestuurders, contactpersonen in de regio’s en het bestuur en bureau van Verenso aan. Met ruim 40 deelnemers kijken we terug op een goede bijeenkomst. Het was inspirerend om elkaars voorbeelden te horen en van elkaar te leren.

Samen zijn we Verenso

Tijdens de bijeenkomst is besproken waar regiobesturen al aan werken of aan willen gaan werken. De regio’s zijn naast kennisdeling en netwerkvorming belangrijk voor het positioneren van ons vak. Zeker gezien de huidige ontwikkelingen rondom het formatievraagstuk en de plannen zoals bijv. die van het Integraal Zorgakkoord.

Als specialisten ouderengeneeskunde kunnen we onze stem hierin verenigen. Wat ons bindt is immers dat we samen voor het specialisme ouderengeneeskunde staan. In de notitie ‘Specialist ouderengeneeskunde 2030’ is ook nadrukkelijk een grotere rol weggelegd voor specialisten ouderengeneeskunde in de regio. Die rol is tweeledig. Enerzijds in het regionaal ondersteunen van de landelijke lobby en promotie. Anderzijds in het vervullen van een rol in de regionale ouderenzorgnetwerken. Samen willen we regionale- en landelijke lobbytrajecten dan ook meer op elkaar afstemmen.

Het bestuur van Verenso heeft onlangs besloten om de vergoeding per lid in de regio per 2023 te verdubbelen van € 10 naar € 20. Hiermee hopen we dat er regionaal nog meer activiteiten kunnen worden ondernomen. Ook zijn er vacatiegelden ingevoerd voor centrale bijeenkomsten die Verenso organiseert voor regiobesturen en zullen we trainingen gaan aanbieden aan regiobestuurders op basis van hun behoefte.

Wil jij ook iets betekenen voor jouw regio? Neem dan contact op met de contactpersoon in desbetreffende regio of met Verenso via eoosterwegel@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht