22 juni 2023

Verzoek aanleveren knelpunten voor ontwikkeling kwaliteitsproduct over veroudering bij mensen met een verstandelijke beperking

Verzoek aanleveren knelpunten voor ontwikkeling kwaliteitsproduct over veroudering bij mensen met een verstandelijke beperking

Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ) heeft Verenso gevraagd om uiterlijk 3 juli knelpunten aan te leveren voor de ontwikkeling van een kwaliteitsproduct over veroudering bij mensen met een verstandelijke beperking.

Aanleiding is dat de groep ouderen met verstandelijke beperkingen (VB) steeds groter wordt, maar dat de zorg en begeleiding daar nog onvoldoende op ingericht is. Het kwaliteitsproduct dat ontwikkeld gaat worden, beoogt handvatten te bieden aan iedereen die werkt met ouderen met VB. Het is, net als bij mensen zonder VB, lastig om één leeftijd vast te stellen waarop het verouderingsproces bij mensen met VB begint. Het verouderingsproces kenmerkt zich, net als bij andere mensen, door functionele achteruitgang, die cognitief en/of lichamelijk van aard kan zijn.

We vragen je namens SKILZ om in deze vragenlijst aan te geven welke knelpunten je ervaart rondom het thema veroudering bij mensen met VB. Dit kunnen knelpunten zijn waar je zelf tegenaan loopt, maar ook knelpunten waarvan je weet dat anderen in jouw (werk)omgeving daar tegenaan lopen. De vragenlijst kan tot uiterlijk 3 juli ingevuld worden. Het invullen zal maximaal 15 minuten in beslag nemen.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je bijdrage.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl

 

Naar nieuwsoverzicht