24 juli 2023

Verzoek commentaar concept ‘Paramedische richtlijn Kwetsbare ouderen’ voor 25 augustus

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptrichtlijn ‘Paramedische richtlijn Kwetsbare ouderen’ voor 25 augustus wilt becommentariëren. De richtlijn wordt ontwikkeld door de paramedische beroepsverenigingen KNGF, VvOCM, EN, NVH, NVD en de NVLF.

Specialisten ouderengeneeskunde Berber Oldenbeuving en Henk-Jan Hasper zijn namens Verenso afgevaardigd in de klankbordgroep.

Het doel van deze richtlijn is om middels praktische aanbevelingen de paramedische zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren en de onderlinge samenwerking tussen zorgprofessionals te optimaliseren. De aanbevelingen ondersteunen paramedici en patiënten in de klinische besluitvorming en bieden tevens transparantie naar de buitenwereld over de paramedische zorg die geleverd wordt.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier voor de richtlijn ‘Paramedische richtlijn Kwetsbare ouderen’ ontvangt Verenso graag voor 25 augustus retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht