31 juli 2023

Verzoek commentaar conceptleidraad Multidisciplinaire beoordeling bij multimorbiditeit (NIV) voor 3 september

Verzoek commentaar conceptleidraad Multidisciplinaire beoordeling bij multimorbiditeit (NIV) voor 3 september

Verenso stelt het op prijs als je voor 3 september de conceptleidraad Multidisciplinaire beoordeling bij multimorbiditeit wilt becommentariëren.

In juli 2020 is de ontwikkeling van de leidraad op initiatief van Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) gestart. De werkgroep heeft in dit project kennis vergaard uit de ervaringen die zijn opgedaan met MDO’s, om de inhoud en minimale benodigdheden van een multidisciplinaire beoordeling bij patiënten met multimorbiditeit en meerdere behandelaren te beschrijven. Namens Verenso is specialist ouderengeneeskunde Lucie van Iersel afgevaardigd als agendalid.

Bij patiënten met chronische ziekten kunnen meerdere zorgverleners binnen het ziekenhuis betrokken zijn, wat in het huidige zorgsysteem kan leiden tot fragmentatie van zorg. Een overkoepelende en afgestemde behandeling is een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de zorg voor deze patiëntengroep. Vandaar dat in deze leidraad handvatten worden gegeven aan zorgprofessionals in het ziekenhuis en beleidsmakers voor een nieuwe poliklinische overlegstructuur, namelijk de multidisciplinaire beoordeling.

Leden van Verenso kunnen de conceptmodules opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptmodules wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van beide richtlijnen samen krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag voor 3 september retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht