3 oktober 2023

Verzoek commentaar conceptrichtlijn Chirurgie bij kwetsbare ouderen (NVKG)

Verzoek commentaar conceptrichtlijn Chirurgie bij kwetsbare ouderen (NVKG)


Verenso stelt het op prijs als je voor 5 november de conceptrichtlijn Chirurgie bij kwetsbare ouderen wilt becommentariëren.

Deze richtlijn is geschreven voor alle beroepsgroepen die betrokken zijn bij de zorg voor kwetsbare oudere patiënten voor wie een operatieve ingreep wordt overwogen of bij wie een operatieve ingreep gedaan wordt of zal worden. Namens Verenso is specialist ouderengeneeskunde en kaderarts geriatrische revalidatie Heike de Wever afgevaardigd naar de werkgroep.

Kwetsbare ouderen zijn een doelgroep waar specifiek aandacht voor nodig is bij zowel electieve als acute chirurgie. Bij deze herziening is een breder perspectief aangenomen rondom kwetsbare ouderen met chirurgie, om zo een breed inzetbare richtlijn te ontwikkelen. De richtlijn richt zich op het generieke zorgpad van kwetsbare ouderen bij chirurgie, preoperatieve herkenning van kwetsbaarheid, besluitvorming rondom chirurgie en postoperatieve samenwerking.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van de richtlijn krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag voor 5 november retour op  richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht