28 juni 2023

Verzoek commentaar conceptrichtlijnmodules cluster Duizeligheid en vallen (FMS) voor 30 juli

Verzoek commentaar conceptrichtlijnmodules cluster Duizeligheid en vallen (FMS) voor 30 juli

Verenso stelt het op prijs als je voor 30 juli een aantal conceptmodules van de richtlijnen Preventie van valincidenten bij ouderen en Duizeligheid bij ouderen wilt becommentariëren.

De conceptrichtlijnmodules behoren tot het cluster Duizeligheid en vallen en worden op initiatief van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) herzien. De vier geprioriteerde conceptmodules zijn:

  • Module 1: Orthostatische hypotensie bij duizeligheid en vallen - medicamenteus (beide richtlijnen)
  • Module 2: Orthostatische hypotensie bij duizeligheid en vallen - niet-medicamenteus (beide richtlijnen)
  • Module 3: Anamnese duizeligheid (richtlijn duizeligheid bij ouderen)
  • Module 4: Effect medicijnen op valrisico (richtlijn valpreventie)

Helaas is het niet gelukt om in deze eerste herzieningscyclus te participeren in de werkgroep. Voor de tweede herzieningsronde is het streven om dit wel te bewerkstelligen en actief bij te dragen aan de totstandkoming van de geprioriteerde modules.

Leden van Verenso kunnen de conceptmodules opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptmodules wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van de modules samen krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier ontvangt Verenso graag voor 30 juli retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht