11 april 2023

Verzoek commentaar SKILZ conceptrichtlijn Mondzorg in de langdurige zorg voor 7 mei

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptrichtlijn Mondzorg in de langdurige zorg wilt becommentariëren. Vanuit Verenso is specialist ouderengeneeskunde Gert-Jan van der Putten als vicevoorzitter afgevaardigd.

De richtlijn Mondzorg in de langdurige zorg wordt ontwikkeld door de Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ). Het doel van deze richtlijn is om zorgverleners vanuit multidisciplinair perspectief handvatten te bieden voor de dagelijkse mondverzorging aan kwetsbare zorgafhankelijke mensen die langdurige zorg ontvangen. Hiermee wordt beoogd de (mond)gezondheid en daarmee het welzijn en de kwaliteit van leven van hen te verbeteren.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen bij Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier voor de SKILZ richtlijn ontvangt Verenso graag uiterlijk 7 mei retour op richtlijnen@verenso.nl.

 

Naar nieuwsoverzicht