28 juni 2023

Verzoek commentaar SKILZ conceptrichtlijn Slaapproblemen voor 6 augustus

Verzoek commentaar SKILZ conceptrichtlijn Slaapproblemen voor 6 augustus

Verenso stelt het op prijs als je de inhoud van de conceptrichtlijn Slaapproblemen voor 6 augustus wilt becommentariëren. De richtlijn Slaapproblemen wordt ontwikkeld door de Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ).

Vanuit Verenso zijn specialisten ouderengeneeskunde Peronneke Slaats en Suzanne van de Kamp (vanaf april 2022) als werkgroepleden afgevaardigd. Tot maart 2022 is specialist ouderengeneeskunde Michelle Kromhout namens Verenso afgevaardigd als vicevoorzitter van de werkgroep.

Het doel van deze richtlijn is om zorgverleners vanuit multidisciplinair perspectief handvatten te bieden bij het voorkomen, signaleren, in kaart brengen en behandelen van slaapproblemen bij cliënten die langdurige zorg ontvangen. De richtlijn beoogt hiermee de kwaliteit van zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking en ouderen te verbeteren.

Leden van Verenso kunnen de conceptrichtlijn opvragen via richtlijnen@verenso.nl. Naast de conceptrichtlijn wordt dan ook een commentaarformulier toegestuurd. Voor het becommentariëren van kwaliteitsinstrumenten krijg je 2 accreditatiepunten.

Het ingevulde commentaarformulier voor de SKILZ richtlijn ontvangt Verenso graag voor 6 augustus retour op richtlijnen@verenso.nl. Nadien kan het helaas niet meer in behandeling worden genomen.

 

Naar nieuwsoverzicht