25 juli 2023

Wil je voor 20 augustus bijdragen aan de knelpunteninventarisatie voor de richtlijn Ondervoeding en sarcopenie bij kwetsbare ouderen?

Wil je voor 20 augustus bijdragen aan de knelpunteninventarisatie voor de richtlijn Ondervoeding en sarcopenie bij kwetsbare ouderen?

Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG) wordt op korte termijn gestart met de ontwikkeling van de richtlijn Ondervoeding en sarcopenie bij kwetsbare oudere en geriatrische patiënten. Inbreng van ouderengeneeskundige expertise is gewenst.

Het doel van de richtlijn is om de dagelijkse zorg voor kwetsbare oudere en geriatrische patiënten met sarcopenie en/of ondervoeding te verbeteren door klinisch geriaters en hun team praktische handvatten te bieden. Deze richtlijn is geschreven voor alle leden van de beroepsgroepen die betrokken zijn bij de zorg voor kwetsbare oudere en geriatrische patiënten met ondervoeding en/of sarcopenie. In deze herziening zal de zorg vanuit een transmuraal perspectief worden beschreven.

Een belangrijke eerste stap is het inventariseren van actuele knelpunten in de praktijk. Met de uitkomsten van de inventarisatie zal de werkgroep uitgangsvragen prioriteren en opstellen. Het concept raamwerk kun je hier lezen.

We vragen je namens NVKG om in deze vragenlijst aan te geven welke knelpunten je ervaart rondom ondervoeding en sarcopenie bij kwetsbare oudere en geriatrische patiënten. De vragenlijst kan uiterlijk 20 augustus 2023 ingevuld worden. Het invullen zal circa 10 minuten in beslag nemen.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je bijdrage.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki via  richtlijnen@verenso.nl

 

Naar nieuwsoverzicht