9 december 2021

Nieuws rondom de vaccinaties

Nieuws rondom de vaccinaties

Het RIVM heeft vandaag een nieuwsbericht uitgebracht omtrent zaken rondom de (booster)vaccinatie. Dit betreft onder andere wijziging in het spillageprotocol, aanpassing van het RIVM-mailadres bij logistieke vragen en rol Thuisvaccinatie in permanente veegronde overgenomen door GGD.

Het spillageprotocol is gewijzigd ten aanzien van het aantal flacons dat mag worden weggeprikt als spillage. Omdat er geen vaccinschaarste meer is, mogen maximaal negen overgebleven flacons  worden weggeprikt als spillage conform de werkinstructie. Als er 10 flacons of meer flacons overblijven moet dit worden gemeld bij de vaccinatiemakelaars van RIMV (vaccinatiemakelaar@rivm.nl). Als je flacons tekort komt kun je je ook melden bij de vaccinatiemakelaars.

Vanaf heden kunnen vragen van zorgprofessionals met betrekking tot de logistiek gericht worden aan support.lcc@rivm.nl, de bewoners- en thuisvaccinatiemailbox zijn gesloten. Mails naar deze mailboxen worden niet automatisch doorgestuurd, dus men dient de mail nogmaals te versturen naar dit mailaladres. Het mailadres voor medisch inhoudelijke vragen (lci.voorwacht@rivm.nl) en met betrekking tot de registratie (dvp.covidregistratie@rivm.nl) blijven onveranderd.

Er is een werkwijze opgesteld hoe huisartsen, in overleg met de GGD, kunnen boosteren in instellingen zonder medische dienst. Deze werkwijze kan jullie mogelijk ook helpen bij de samenwerking en het maken van afspraken met huisartsen bij het vaccineren van patiënten van de huisarts.

De route via Thuisvaccinatie voor de permanente veegronde in instellingen komt te vervallen per 1-1-2022. Nieuwe aanmeldingen kunnen gedaan worden bij de GGD via een online aanmeldformulier.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht