15 november 2022

Bijeenkomst ‘Medisch leiderschap op het gebied van infectiepreventie’ op 6 december

Bijeenkomst ‘Medisch leiderschap op het gebied van infectiepreventie’ op 6 december

Als onderdeel van het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ organiseert Verenso dit jaar een aantal online-themabijeenkomsten. De laatste bijeenkomst van dit jaar staat in het teken van medisch leiderschap op het gebied van infectiepreventie, en wordt georganiseerd in samenwerking met My-doc.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 6 december, van 15:30 tot 17:00 uur. Meld je via deze link aan voor de bijeenkomst! Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 5 december. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. De bijeenkomst is enkel toegankelijk voor specialisten ouderengeneeskunde (i.o.).

Helaas is het maximumaantal inschrijvingen voor deze bijeenkomst bereikt. Wanneer je je inschrijft zal je naam op de wachtlijst worden neergezet.

In deze bijeenkomst spreken trainers van My-doc over de wijze waarop medisch leiderschap toegepast kan worden op het gebied van infectiepreventie in jouw dagelijkse praktijk. In de handreiking ‘Infectiepreventie en antibioticaresistentie: rol van de specialist ouderengeneeskunde’ staat dat er van elke specialist ouderengeneeskunde een voorbeeld- en regierol wordt verwacht rondom infectiepreventie. Maar hoe geef je deze rol, en alles wat daarbij komt kijken, invulling in jouw dagelijkse praktijk? Hier komt medisch leiderschap om de hoek kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘stakeholder management’ omtrent de ontwikkeling en uitvoering van adequaat infectiepreventiebeleid, en de relatie met het bestuur en andere stakeholders hierin.

In deze bijeenkomst, opgedeeld in een plenair gedeelte gevolgd door een interactieve discussie in twee subgroepen, leer je medisch leiderschap te ontwikkelen toegespitst op infectiepreventie. Je krijgt handvatten mee om de geleerde lessen vervolgens in jouw eigen praktijk toe te kunnen passen.

Accreditatie is aangevraagd bij het ABC1.

 

 

Naar nieuwsoverzicht