5 juli 2022

Herinneringsactie coronavaccinatie

Herinneringsactie coronavaccinatie

Het RIVM heeft geadviseerd om mensen die hun basisserie, booster- of herhaalprik niet gehaald hebben nogmaals aan te sporen dit wel te doen. Daarom wordt een herinneringsactie gestart.

Aanleiding hiervoor is dat mensen die de COVID-19(booster)-vaccinatie niet hebben gehad, vrijwel niet beschermd zijn. Op dit moment is er een duidelijke toename in het aantal besmettingen. Hoewel de op dit moment dominante BA.5 variant volgens het RIVM niet erg ziekmakend lijkt, kan deze nog steeds ernstige gevolgen hebben voor kwetsbaren.

Vanaf 6 juli ontvangen mensen geboren in 1962 of eerder die nog niet eerder een boosterherhaalvaccinatie hebben gehad, en mensen van 18 jaar of ouder die de boostervaccinatie nog niet hebben gehad, een herinneringsbrief.

De boosterherhaalvaccinatie is alleen beschikbaar voor verpleeghuisbewoners, mensen vanaf 60 jaar (en mensen die dit jaar 60 worden), en mensen met het downsyndroom of met een ernstige immuunstoornis.

Na een doorgemaakte COVID-19-infectie blijft het voorgeschreven interval van drie maanden tussen infectie en vaccinatie gelden.

Iedereen die niet volledig gevaccineerd is wordt uitgenodigd, het betreft hier dus ook cliënten woonachtig in zorginstellingen. Er worden geen aparte brieven gericht aan de instellingen zelf gestuurd.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht