4 juli 2022

Oproep afvaardiging Redactieraad informatiestandaard laboratoriumuitwisseling

Nictiz is de kennisorganisatie voor digitale informatie-uitwisseling in de zorg en organiseert het beheer van de informatiestandaard Labuitwisseling. Het doel van het beheer is ervoor zorgen dat de informatiestandaard ook in de toekomst een breed gedragen en ondersteunend instrument blijft voor de ketenpartners binnen de laboratoriumsector. 

De redactieraad speelt een cruciale rol in het beheer. Ze beoordeelt vernieuwingsvoorstellen voordat deze opgenomen worden in een nieuwe release van de informatiestandaard. Ze doet dit namens de (koepel)organisaties die de richtlijn Uitwisseling Laboratoriumgegevens hebben onderschreven. 

Gezien de dynamiek in het veld is het belangrijk dat de redactieraad de juiste bezetting heeft en aan de slag gaat om gezamenlijk en gecontroleerd besluiten te nemen over de vernieuwingen. In principe komt de redactieraad één keer per jaar bijeen. 

Als je geïnteresseerd bent, kun je je voor 18 juli (met een korte motivatie) melden via richtlijnen@verenso.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal selectie plaatsvinden.

Meer informatie: Else Poot

Naar nieuwsoverzicht