22 augustus 2023

Geef je op voor de inspiratiebijeenkomst ‘Aan de slag met hygiëne en gedrag’

Geef je op voor de inspiratiebijeenkomst ‘Aan de slag met hygiëne en gedrag’

12 september is de ‘Inspiratiebijeenkomst: aan de slag met hygiëne en gedrag’ in Zwolle. Hier kun je ideeën opdoen voor verbeteren van infectiepreventie in de verpleeghuiszorg.

Het belang van hygiënisch werken en infecties voorkomen in de verpleeghuiszorg werd duidelijk tijdens de coronapandemie. Daarna werd duidelijk dat het belangrijk is om de basis goed op orde te houden, ook met minder personeel. Hoe pak je dat aan? Daar gaat deze inspiratiebijeenkomst over. Het is onderdeel van het programma Samen werken aan infectiepreventie van Verenso, ActiZ, Vilans/WOL, V&VN en VHIG.

Tijdens de bijeenkomst krijg je zicht op het belang van infectiepreventie. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  • Gedragsverandering
  • Rol aandachtsvelders
  • Rol management en beleid
  • Inrichting commissie of werkgroep infectiepreventie
  • Infectiepreventie in de toekomst

Je wordt geïnspireerd met goede voorbeelden en praktische hulpmiddelen die je direct kunt toepassen. Daarnaast ontmoet je andere zorgprofessionals en kun je met hen ideeën uitwisselen.

Specialist ouderengeneeskunde i.o. Talitha Vrijmoeth geeft de workshop: Hoe schoon is jouw afdeling? Meten is weten! In deze workshop gaan deelnemers aan de slag met het thema schoonmaak met behulp van de techniek van ATP-metingen: dé manier om op een objectieve wijze vast te stellen hoe schoon een oppervlak is. Je maakt op een interactieve manier kennis met hoe deze techniek bij een audit zijn in te zetten in de verpleeghuiszorg. Zo krijg je inzicht in de kwaliteit van schoonmaak én in mogelijkheden om die te verbeteren.

Meer informatie en aanmelden

 

Naar nieuwsoverzicht