9 oktober 2023

Herinnering: 31 oktober Eenmalige online-bijeenkomst medisch leiderschap bij infectiepreventie: meld je nu aan!

Herinnering: 31 oktober Eenmalige online-bijeenkomst medisch leiderschap bij infectiepreventie: meld je nu aan!

Als onderdeel van het SWIPE-programma, organiseert Verenso op dinsdag 31 oktober de online-bijeenkomst ‘Medisch leiderschap op het gebied van infectiepreventie’.  

Hoe helpt het tonen van medisch leiderschap jou bij het bevorderen van infectiepreventie? Welke rollen heb je allemaal in de praktijk? En hoe houd je dit overzichtelijk? Dit ga je leren in de onlinebijeenkomst ‘Medisch leiderschap op het gebied van infectiepreventie’. De onlinebijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ en in samenwerking met My-doc.

De online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 31 oktober van 15:30 tot 17:00 uur. Meld je via deze link aan voor de bijeenkomst! Aanmelden kan tot uiterlijk 30 oktober. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan. De bijeenkomst is enkel toegankelijk voor specialisten ouderengeneeskunde.

Wat ga je doen?

In de handreiking ‘Infectiepreventie en antibioticaresistentie: rol van de specialist ouderengeneeskunde’ staat dat er van elke specialist ouderengeneeskunde een voorbeeld- en regierol wordt verwacht rondom infectiepreventie. Maar welke rollen zijn dat dan precies en hoe geef je deze invulling in de dagelijkse praktijk? Daar komt medisch leiderschap bij kijken. In deze bijeenkomst ga je daarom met de trainers van My-doc in gesprek over hoe je medisch leiderschap toepast in de dagelijkse praktijk.

In deze bijeenkomst, opgedeeld in een plenair gedeelte gevolgd door een interactieve discussie in verschillende groepen, leer je hoe je medisch leiderschap toepast op infectiepreventie. Je verlaat de bijeenkomst met handvatten om de geleerde lessen in jouw eigen praktijk toe te kunnen passen.

 

Naar nieuwsoverzicht