29 januari 2024

Verzoek deelname need-for-update cluster Algemene geriatrie/ouderengeneeskunde (FMS)

FMS heeft Verenso gevraagd om uiterlijk 16 februari opmerkingen en knelpunten aan te leveren voor de need-for-update van het cluster Algemene geriatrie/ ouderengeneeskunde waar specialist ouderengeneeskunde Heike de Wever namens Verenso in de clusterexpertisegroep zit.

De volgende richtlijnen zijn momenteel in ontwikkeling waarbij de mogelijkheid bestaat om nieuwe knelpunten aan te dragen:

  • Richtlijn Ondervoeding en sarcopenie bij kwetsbare ouderen en geriatrische patiënten (specialist ouderengeneeskunde prof. dr. Jos Schols is afgevaardigd naar de werkgroep).
  • Leidraad Acute zorg voor de oudere patiënt.

De geldigheid van de volgende richtlijn wordt geïnventariseerd waarbij de uitkomst per module kan zijn dat de modules/aanbevelingen al dan niet geldig zijn, samengevoegd kunnen worden of juist obsoleet zijn:

RECTIFICATIE 31-01-2024
Per abuis is de werkwijze rondom de need-for-update onjuist geïnterpreteerd. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling geweest om leden uit de achterban de vragenlijsten via de link in te laten vullen, maar enkel input te leveren via het volgende Excel bestand. Op deze manier kan het beoordeeld en gebundeld worden en door Heike de Wever zelf ingezonden worden. Excuses voor het ongemak voor deze verwarring. 

Het Excel bestand kan tot uiterlijk 11 februari verstuurd worden naar richtlijnen@verenso.nl

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je bijdrage.

Meer informatie: Wendy Hommes-Poucki via richtlijnen@verenso.nl

 

Naar nieuwsoverzicht