15 november 2021

Booster zorgmedewerkers

Afgelopen vrijdag heeft de minister ook aangekondigd dat zorgmedewerkers in aanmerking komen voor een boostervaccinatie. De GGD zal de medewerkers in de langdurige zorg vaccineren.

Zorgmedewerkers krijgen hiervoor een uitnodiging toegestuurd. De coördinatie van het vaccineren van alle zorgmedewerkers ligt bij de ROAZ’en. Een paar grote instellingen, met een eigen medische dienst, heeft aangegeven dat zij zelf de zorgmedewerkers willen vaccineren.

Zoals al eerder aangegeven ligt de verantwoordelijkheid voor het vaccineren van zorgmedewerkers, in het kader van de privacy en de WGBO, niet bij de medische dienst maar bij de bedrijfsarts. In de brief die de minister heeft gestuurd over het boostervaccin staat daarom nadrukkelijk vermeld dat het vaccineren alleen maar plaats kan vinden in overleg met de bedrijfsarts. Het vaccineren en registreren vindt dan plaats onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts.

Vaccins voor zorgmedewerkers kunnen via de SNPG-route besteld worden. Registratie vindt plaats via de BRBA-webapplicatie. Zie voor meer informatie de kamerbrief over boostervaccinatie d.d. 2-11-2021.

Mocht een zorgmedewerker in eerste instantie niet instemmen met het doorleveren van vaccinatiegegevens aan het RIVM en daar later op terugkomt, bijvoorbeeld in het kader van het coronatoegangsbewijs, dan is de medisch eindverantwoordelijke verantwoordelijk voor het doorleveren van gegevens.

Meer informatie: Else Poot

 

Naar nieuwsoverzicht