3 oktober 2019

Publicatie toolkit implementatie bij Verenso-richtlijn Pijn bij kwetsbare ouderen

Verenso heeft in samenwerking met Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) een toolkit ontwikkeld bij de Verenso-richtlijn Pijn, Herkenning en behandeling van pijn bij kwetsbare ouderen. De toolkit bestaat op dit moment uit een FTO-module,implementatiehandleiding, e-learning voor verzorgenden en een patiëntenfolder. Een ontslagformulier is nog in ontwikkeling. U kunt de implementatieproducten vinden op de websites van Verenso en IVM.

De implementatietoolkit is ontwikkeld binnen een project dat IVM en Verenso, met financiering van ZonMw, uitvoeren in samenwerking met het LUMC, Pijnplatform, Zonnehuisgroep Vlaardingen (ZGV) en Thebe. In het project wordt in ZGV en Thebe op drie afdelingen de Verenso-richtlijn Pijn geïmplementeerd onder begeleiding van het IVM.

De implementatieproducten zijn tijdens het ontwikkelproces becommentarieerd door een klankbordgroep waarin verschillende disciplines en vertegenwoordigers van patiënten waren vertegenwoordigd. De implementatieproducten dragen bij aan de optimalisatie van zorg voor verpleeghuisbewoners met pijn.

Naar nieuwsoverzicht