16 april 2021

Verenso start met beschrijving van kwaliteit van zorg in ELV en GRZ

De Programmeringsstudie van Beter Thuis in januari leverde een ontwikkelagenda voor kortdurende revalidatie- en herstelzorg op. Om aan de slag te gaan met de projecten is subsidie nodig, maar dat kan nog maanden duren. Omdat een beschrijving van kwaliteit van zorg in het ELV hoogcomplex en de GRZ van groot belang is voor kwaliteitsontwikkeling en de belangenbehartiging, gaat Verenso nu zelf een start maken met het fundament. We zijn daarom op zoek naar een ervaren beleidsadviseur. Help ons door deze vacature te delen in jullie netwerk.

Kwaliteit van zorg en behandelkaders

Met de beschrijving van kwaliteit van zorg en het handelen van de specialist ouderengeneeskunde in het ELV hoogcomplex en de GRZ leggen we een fundament die gaat bijdragen aan de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren door een inhoudelijke beschrijving geven van wat de patiënt mag verwachten als hij of zij van deze zorg gebruikt maakt. In de beschrijving zal aandacht zijn voor de kenmerken van de verschillende zorgvormen, inclusief beschrijving generieke revalidatie en herstelzorg, cognitie, observatie & diagnostiek en ambulante revalidatie. Daarnaast gaan we aan de slag met een voorlopige standaard beschrijving van goed zorg voor een aantal specifieke doelgroepen (behandelkaders). Deze projecten pakken we op in lijn met de uitkomsten van de programmeringsstudie en zullen in samenwerking met het Consortium GRZ en belangenpartijen in het veld worden opgepakt.

Met subsidie vervolgprojecten starten

We starten deze projecten voor de duur van één jaar. Ondertussen blijven we actief samen met het Consortium GRZ subsidie te verkrijgen om de andere projecten van de Programmeringsstudie op te kunnen pakken.

Meer informatie: Yvonne Lensink

 

Naar nieuwsoverzicht