21 februari 2023

Meld je voor 31 maart aan voor deelname aan de antibioticamodule SNIV

Benieuwd hoe het er voor staat met het antibioticagebruik in jouw instelling? Weten wat het jaarlijkse gebruik is en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van het landelijk gebruik? Of ben je benieuwd naar het gebruik van specifieke middelen? Meld je dan aan voor de antibioticamodule van SNIV!

Na aanmelding ontvang je van het RIVM alle informatie over de werkwijze en een informatiebrief die je naar jouw apotheker stuurt. De aanlevering van de antibioticagebruiksgegevens van 2022 loopt namelijk via de apotheker. Nadat de gegevens van alle deelnemende verpleeghuizen ontvangen zijn, ontvang je van ons een overzicht met alle gebruikte antimicrobiële middelen gespiegeld ten opzichte van het landelijk gebruik. Dit overzicht geeft inzicht in de uitvoering van het antibioticabeleid binnen jouw instelling en kan je vervolgens gebruiken als input voor het farmacotherapeutisch overleg (FTO). Het advies is om daarbij ook inzicht te hebben voor welke diagnose welk antibioticum is voorgeschreven.

Aanmelden kan via https://www.rivm.nl/sniv/deelnemen tot en met 31 maart 2023! Meer informatie over SNIV is hier te vinden. Specialist ouderengeneeskunde Paul van Houten is voorzitter van de adviescommissie van SNIV namens Verenso.

 

Naar nieuwsoverzicht