15 oktober 2019

Zakkaartjes V&V en e-learning voor verpleegkundig specialisten UWI en LLWI beschikbaar

Verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden zijn een onmisbare schakel bij het implementeren van de richtlijn Urineweginfecties en Lage luchtweginfecties bij kwetsbare ouderen. Dit blijkt ook in het implementatietraject dat Verenso momenteel uitvoert.

In samenwerking met V&VN en Zorgspectrum zijn daarom zakkaartjes ontwikkeld waarin de specifieke aandachtspunten voor verpleegkundigen en verzorgenden staan vermeld voor de richtlijn Urineweginfecties en Lage luchtweginfecties. De zakkaartjes zijn opgemaakt in A6-formaat en deze kunt u bij uw repro-afdeling of huisdrukker laten afdrukken.

De e-learning van de richtlijnen Urineweginfecties en Lage luchtweginfecties voor specialisten ouderengeneeskunde is inmiddels ook geaccrediteerd voor verpleegkundig specialisten. Specialisten ouderengeneeskunde krijgen door het aanvragen van een eenmalige activatiecode (via richtlijnen@verenso.nl) toegang tot de e-learning omgeving. Verpleegkundig specialisten kunnen voor de e-learning terecht in de webshop van Bohn Stafleu van Loghum (BSL).

Er zijn inmiddels diverse producten ontwikkeld die de implementatie van de richtlijn ondersteunen. Kijk hiervoor bij het onderdeel Aanverwante producten van de richtlijn Urineweginfecties en Lage luchtweginfecties en onder Implementatie in de richtlijnendatabase.

 

Naar nieuwsoverzicht