23 mei 2023

Meld je nu aan voor de online-bijeenkomst ‘Infectiepreventie: Veiligheid vs kwaliteit van leven’ op 20 juni 2023

Meld je nu aan voor de online-bijeenkomst ‘Infectiepreventie: Veiligheid vs kwaliteit van leven’ op 20 juni 2023

Als onderdeel van het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ organiseert Verenso ook dit jaar een aantal themabijeenkomsten. De eerste themabijeenkomst staat in het teken van de balans tussen veiligheid en kwaliteit van leven rondom infectiepreventie. Meld je aan via deze link!

Wat houdt de bijeenkomst in?

In deze bijeenkomst spreken Amy van Doormaal (GZ-psycholoog) en Mirjam Bezemer (specialist ouderengeneeskunde) over de balans tussen veiligheid en kwaliteit van leven rondom infectiepreventie. Huidige richtlijnen over infectieziekten beschrijven veelal maatregelen die grote psychologische impact kunnen hebben voor verpleeghuisbewoners en hun naasten. In hoeverre is het instellen van zulke maatregelen om de veiligheid van de cliënt te verbeteren proportioneel, wanneer de kwaliteit van leven er mogelijk door verslechtert?

In deze interactieve bijeenkomst worden beide perspectieven uitgelicht. Aan de hand van casuïstiek word je meegenomen in de afwegingen die rondom deze balans gemaakt kunnen worden. Aan het einde verlaat je de bijeenkomst met handvatten om deze afweging zelf te kunnen maken.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 20 juni 2023 van 15:30 tot 17:00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol is vol. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 16 juni. Meld je via deze link aan voor de bijeenkomst.

Accreditatie is aangevraagd voor specialisten ouderengeneeskunde (ABC1).

Meer leren over infectiepreventie?

Volg de e-learning infectiepreventie ‘Stop de besmettingsketen’. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Bij vragen kun je contact opnemen met Merel Bertens, mbertens@verenso.nl.

Naar nieuwsoverzicht